Ποια είμαι

Ονομάζομαι Ελένη Σταράκη.

Έχω Certificate in Coaching – AC Accredited, Diploma in Coaching – AC Accredited από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Diploma in Evidence Based Coaching από το Athens Coaching Institute (ACI). Διαθέτω εγκεκριμένο πιστοποιητικό άριστης παρακολούθησης στην Κινητοποιητική Συνέντευξη με τους Drs. William Miller, Theresa Moyers and Stephen Rollnick από το Institute for Better Health (IBH).

Έχω πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σχολή Φιλοσοφικής, Τμήμα Φιλολογίας, είμαι Διδάκτωρ Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Department of Linguistics και η έρευνά μου εστιάζει στη γλωσσική ανάλυση των σημασιών της γλώσσας (σημασιολογία), πώς χρησιμοποιείται η γλώσσα για να μεταφέρει νοήματα (πραγματολογία) και πώς μπορούν οι άνθρωποι να αλλάξουν συμπεριφορά αλλάζοντας τον τρόπο που μιλάνε (ψυχογλωσσολογία). Άρθρα μου έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και στον Τύπο. Διατηρώ νόμιμη επιχείρηση Staraki Coaching, αρ. εγγραφής 900690 (Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου).

Τι με κάνει αυτό που είμαι;

Η δύναμη του θαυμασμού και της εκτίμησης για την ομορφιά και την τελειότητα με χαρακτηρίζει και εκφράζεται στην καθημερινότητά μου. Εντοπίζω το θετικό και το όμορφο. Εκτιμώ βαθιά την ικανότητα του ανθρώπου να αλλάζει. Πιστεύω πως κάθε στιγμή η αλλαγή είναι κάτι το εφικτό, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί αν το θέλουμε και μας βοηθάει στη ζωή μας.

Στη ζωή μου αντιμετώπισα αρκετές προκλήσεις. Το θάρρος μου με βοήθησε να πραγματοποιήσω πολλά από αυτά που άλλοι έλεγαν “άπιαστο όνειρο”. Η ειλικρίνεια συμβάλλει στο να είμαι αυθεντική. Η αντοχή/επιμονή με βοηθάει να διατηρώ το βλέμμα μου προσανατολισμένο στον σκοπό και όχι στα εμπόδια ή στις απογοητεύσεις.

Αναγνωρίζω ότι για ένα προορισμό ενδέχεται να υπάρχουν πολλαπλές διαδρομές και είμαι ανοικτή στο να ακούω και να συνδυάζω απόψεις και θέσεις. Η δημιουργικότητά μου είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζω το άγνωστο και το απροσδόκητο, χωρίς να εμμένω σε δεδομένους τρόπους σκέψης και ανάλυσης.

Μου αρέσει να ασχολούμαι με ό,τι με ενθουσιάζει. Η θέληση για ζωή, η θετική προσέγγιση της ζωής, οι δραστηριότητες που έχουν αξία για τη ζωή μου και η δεκτικότητα σε εμπειρίες που χαρακτηρίζονται από περιπέτεια και ανανέωση με καθοδηγούν σχεδόν σε ό,τι κάνω!

Έχετε το θάρρος και τον ενθουσιασμό για το επόμενο βήμα;

Οι υπηρεσίες coaching
που προσφέρω, είναι:

Personal Life Coaching

για ζητήματα προσωπικής ανάπτυξης, βελτίωσης και αλλαγής.

Parent Coaching

για (μέλλοντες) γονείς αλλά και για οποιονδήποτε έχει αναλάβει τη συστηματική και καθημερινή φροντίδα παιδιών, π.χ., εκπαιδευτικό προσωπικό, προσωπικό βρεφονηπιακών σταθμών.

Kids Coaching

για παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι και 12 ετών, το οποίο εστιάζει στη βελτίωση και προσωπική ανάπτυξη σε δέκα κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς: οικογενειακές σχέσεις, επίπεδα αυτοπεποίθησης, σχολικό περιβάλλον, σωματική ευεξία, πρόγραμμα/συνήθειες ύπνου, προσωπικότητα, επιρροές, κοινωνικές δεξιότητες, στρες, και διατροφικές συνήθειες.

Youth Life Coaching

για νέους ηλικίας από 13 έως και 17 ετών, εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη σε θέματα που απασχολούν τους νέους όπως: σχολική ζωή και απόδοση, αθλητική απόδοση, προσωπική βελτίωση, επαγγελματικός προσανατολισμός, μεταβατικά στάδια και αλλαγές στη ζωή τους.

Academic Coaching

για φοιτητές που θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προκλήσεις όπως διαχείριση χρόνου, άγχους που συνδέεται με τις εξετάσεις και την απόδοση, κράτηση σημειώσεων, κινητοποίηση, κατανόηση κειμένου, προετοιμασία εξετάσεων, συγγραφή μεταπτυχιακής εργασίας, διδακτορικής διατριβής, σχεδιασμός καριέρας και άλλων προκλήσεων στην ακαδημαϊκή τους απόδοση.

Political & Leadership Coaching

για (ανερχόμενους) πολιτικούς αλλά και για όλους εκείνους που επιθυμούν να υποστηριχθούν στα διοικητικά και ηγετικά τους καθήκοντα ή σχέδια. Για όσους αναλαμβάνουν ή θέλουν να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στην εργασία και στην κοινωνία.

Disability & Trauma Coaching

για ενήλικα ΑμΑ (άτομα με αναπηρία) αλλά και σε εκείνα τα άτομα που βιώνουν ένα τραύμα, σωματικό ή συναισθηματικό, και τα οποία νιώθουν πως έχει παίξει ή ακόμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωής τους, επηρεάζοντας τις δεξιότητες τους και αποδυναμώνοντάς τα συναισθηματικά. Απευθύνεται επίσης σε γονείς με παιδιά ΑμΑ, εργοδότες που απασχολούν ΑμΑ, φροντιστές υγείας ή παραϊατρικό προσωπικό που επιθυμεί να προσφέρει στοχευμένη βοήθεια στους πελάτες του.

Communication Coaching

για εκείνους που επιθυμούν να βελτιωθούν στην πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία, δημόσιους ομιλητές, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, συνεντευξιαζόμενους, παρουσιαστές, φοιτητές και όσους σκοπεύουν να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στην εργασία και στην κοινωνία.

Farm & Small Business Coaching

για επιχειρηματίες-αγρότες, μέλη ΔΣ αγροτικών συλλόγων, και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ COACH ΜΟΥ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ COACH ΜΟΥ

Διάρκειας από 3 έως και 5 ώρες • Μετά από ραντεβού • Επικέντρωση σε αυτό που σας απασχολεί • Γρήγορο…
ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (από 2 άτομα και πάνω)

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (από 2 άτομα και πάνω)

Χρέωση ανά ώρα • Κατάλληλη για ομάδες και ζευγάρια • Μετά από ραντεβο • Δημιουργία λύσης με το τέλος της συνεδρίας…
ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

• Χρέωση ανά ώρα • Κατάλληλη για επικέντρωση και ανάλυση • Μετά από ραντεβού • Δημιουργία λύσης με το τέλος…
ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑ ΛΕΠΤΟ

ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑ ΛΕΠΤΟ

• Χρέωση ανά λεπτό • Ατομική συνεδρία • Κατάλληλη για έκτακτα ζητήματα • Άμεση ανταπόκριση και επίλυση • Μέσω Skype,…
(Visited 1,919 times, 1 visits today)